Drukuj

1Uczniowie klasy IV g wraz z wychowawcą Danielem Mrugalskim zorganizowali tradycyjną polską wigilię.  Na początek nastąpiło symboliczne połamanie opłatkiem. Następnie odbyła się wspólna wieczerza składająca się z 12 dań. Należało do nich m.in. kluski z makiem, ryba po grecku, barszcz z uszkami, zupa grzybowa, pierogi z kapustą i grzybami, śledzie, sałatki i wiele innych wigilijnych potraw. Nie zabrakło również słodkości w postaci sernika czy makowca. Wszystkie potrawy młodzież przygotowała samodzielnie w domu. Uczniowie mają doświadczenie w przygotowaniu takich pysznych dań. Doświadczenie zdobyli podczas czterech edycji programu Master Chef EKONOM. W czasie spotkania była okazja do wspomnień. Wracaliśmy pamięcią do wspólnie spędzonych chwil w Ekonomiku. Wszyscy stwierdzili, iż były to cztery udane lata w tej szkole. Szkoda, że ten czas tak szybko biegnie.

Galeria... [TUTAJ]